Elf Fantasy Fair / Elfia Foto's

Elf Fantasy Fair

Officiële website van ELFIA: www.elfia.com

Elk jaar worden er twee Fantasy evenementen gehouden met de naam Elfia, voorheen Elf Fantasy Fair. In april in de tuinen van kasteel de Haar, het grootste kasteel van Nederland, in Haarzuilens. In september in de kasteeltuinen van Arcen, met rotspartijen, watervallen en een 17e eeuwse Rosarium.

Het is een tweedaags evenement en muziekfestival met o.a. (pagan of celtic) folk bands, middeleeuwse bands, gothic bands. Er zijn veel shows: riddersteekspelen, larp veldslagen, vuurshows, paardenshows, parades. Je kan ook zelf deelnemen aan allerlei workshops: dans, vechtkunst, bodypainting, cardgames en veel meer. Er worden lezingen gehouden door fantasy filmacteurs, schrijvers, kunstenaars, en lezingen over Elfia thema-onderwerpen. Verder zijn er veel stands met fantasy koopwaar en een ruime aanbod van catering.

Twee derde van de Elfia bezoekers komen zelf verkleed als bijvoorbeeld orcs, vampieren, elfen, Japanse krijgsheren, manga comic helden, karakters uit science fiction en fantasy films of een eigen fantasy figuur. Er heerst een zeer goedgemutste sfeer en iedereen laat zich van zijn beste kant zien. 

 

 

Elf Fantasy Fair / Elfia Foto's Haarzuilens


Elf Fantasy Fair / Elfia Foto's Arcen