Kostuum: Sapphire Myst


Het Requiem kostuum van Arwen Evenstar van de film Lord of the Rings wordt voor dit kostuum Sapphire Myst als voorbeeld genomen. 

Foto Tutorial


Klik op de foto's voor de foto tutorial van het kostuum met een uitgebreide uitleg. 

Tutorial Sapphire MystDagboek


1 mei 2005 -- Start. Blauwe kralensierband bewerken:
A) Met zilverdraad de bladnerven borduren (13).
B) Met naaidraad de kralen extra vastzetten (12).
C) Zilveren pajetten er op naaien (4).
D) Zilveren sierband op de randen van de blauwe sierband met de hand vastnaaien (6).
Eindelijk af op 1 november 2005, totaal 35) 
september 2005 -- Patroon uit patroonpapier knippen (0,5). Uitgeknipte patroonpapier op de bovenstoffen vastspelden en uitknippen (4). 
maart 2006 -- Bovenstofdelen vastgestikt (uitgezonderd waar de rits in komt) en de naadranden afgewerkt met de overlockmachine (6).
-- Overjurk halslijn groter maken door stof eruit te knippen; met de uitsparing een achterzoomband afmeten en uitknippen, aan de overjurk vaststikken (1,5).
-- Op de overjurkhals drie sierbanden stikken; de achterzoomband rand afwerken en vaststikken aan de voorstof bij de schouders (1,5).
-- Blinde rits inzetten, inclusief de naadbanden opstrijken; de rest van de achterpanden bij de rits dichtstikken (3).
-- Met de halsuitsparing de onderjurkstof afmeten en uitknippen in een voorpanddeel en twee achterpanddelen, de delen aan elkaar stikken; de naadranden afwerken; de kralensierband inknippen aan de binnenrand en op de onderjurkstof stikken (1).
-- Van het geheel een achterzoomband afmeten en uitknippen; de voorband aan de achterband stikken en naadrand afwerken (1).
-- De bovensierband op de kralensierband stikken en pajetten vastrijgen over de ingeknipte plekken van de sierband (4).
-- De achterzoomband aan de voorstof stikken aan de bovenrand en onderrand van de kralensierband; de uiteinden inklappen dichtstikken (1,5).
-- De onderjurk hals op de paspop aan de overjurk passen en vastspelden; de twee halsstukken aan elkaar vaststikken (1). 
-- De mouwen uit de stof knippen, naadranden afwerken, de kralensierband er op stikken, de zijnaden aan elkaar stikken en afwerken (1,5).
-- De mouwen aan de jurk vastspelden en stikken, bij de schouders in de sierbandstoffen inschuiven en dichtstikken. (3,5). 
-- De ondermouwen uit de stof knippen en met de overlockmachine de randen afwerken; aan de bovenmouwen stikken (4). 
-- De jurkzoom op lengte knippen, rand afwerken met rol-overlockmachine. (2).

Aantal uren totaal: 71