Kostuum Mantels

Blauwe Mantel met Kap - Half Circle Model2005

Dit model cape wordt ook wel de halve cirkel methode genoemd. De cape en nekuitsnede heeft de vorm van een halve cirkel. Hier begin ik niet met het uitknippen van de zoom van de cape in een halve cirkel, maar begin met 2 rechte lappen stof en pas aan het einde van het proces wordt de zoom op maat en in de vorm van een halve cirkel geknipt.

Bij een stofbreedte van 1.50 m wordt de voorkant van de cape circa 1.35 cm. Dus bij iemand van 1.60 lang komt de voorkant redelijk tot aan de voeten. Bij langere personen zal de voorkant korter hangen. De lengte van de sleep kan je zelf bepalen. De stof moet minimaal 1.50 m lengte hebben. In dit voorbeeld is 1.70 m gebruikt.

Klik op de foto's rechts voor een foto tutorial. Met uitgebreide tekstuitleg!

Zwarte Mantel met Kap - Shaped Shoulder Model 2005

Dit model cape wordt ook wel het shaped shoulder model genoemd. De schouders zijn op maat geknipt. Dit model kan goed gebruikt worden, als men een lange cape wil maken, die langer zijn dan mogelijk is bij een halve cirkel of hele cirkel model die aan de voorkant gelimiteerd is tot de breedte van de stof. Bij de shaped shoulder cape is de voorkant even lang als de achterkant, maar je kan de voorkant ook korter te maken, als je dat mooier vindt.

Als stof wordt gordijnvelours gebruikt, een stevige, niet rekbare stof. Om deze reden zijn er geen strijkbare naadbanden nodig, zoals wanneer er rekbare stoffen gebruikt worden. Omdat deze stof dik en stevig is, wordt er ook geen voering voor de mantel gemaakt.

Klik op de foto's rechts voor een foto tutorial. Met tekstuitleg.

 

Rode Mantel met Kap - Half Circle Model2008

Hetzelfde als de blauwe mantel hierboven, maar dan met zeer uitgebreide foto tutorial zonder tekstuitleg.

Tutorial Blauwe Cape

Tutorial Zwarte Cape

Tutorial Rode Cape